Floorball női OB: Tigger Eger – Phoenix 4-6

A női floorball bajnokság két nyert mérkőzésig tartó döntőjében 1-1-re áll az Eger és a Phoenix. Mindkét csapat idegenben győzött. A mindent eldöntő utolsó mérkőzés Budapesten lesz, két hét múlva.

Az első meccset Törökbálinton, a Phoenix otthonában 9-3-ra nyerte a Tigger Eger együttese, így a zöldmezes hazaiak esetleges egri győzelmükkel már bajnokok lettek volna. A feltételes mód indokolt, mert amennyire nem jött össze semmi a Phoenixnek hazai pályán, most Egerben kárpótolták magukat. A hátul sokat hibázó egriek mellett sorra lőtték a gólokat. Az elsőt éppen Bartók Boglárka szerezte, aki legutóbb két éve még az egriekkel lett magyar bajnok. A második harmad közepére már 5-0-ra vezettek a vendégek. Nem adta fel azonban a Tigger Eger. Zsinórban három góllal ismét szorossá tették a meccset. Kihagyott vendégbüntető, újabb gólok ide is és oda is, 6-4 a Phoenixnek, de a hátralevő 7 percben már nem változott az eredmény. A két nyert meccsig tartó párharcban kiegyenlített a Phoenix.
Az idei bajnokságban – az alapszakaszt is beleértve – a két csapat eddigi négy mérkőzésén, mindig az idegenben szereplő együttes nyert.
Az ötszörös bajnok Eger és az eddig kétszer diadalmaskodó, bajnoki címvédő Phoenix szezonbeli utolsó mérkőzése két hét múlva, Budapesten lesz.

Salming Női OB, Döntő, 2. mérkőzés
Eger, Pásztorvölgyi Iskola, 100 néző. V.: Majorosi Tamás, Kiss Tibor
Tigger Eger – Phoenix Firaball SE 4-6 (0-3, 3-2, 1-1)
Eger: Kovács Zsófia – Leitner Nóra (2+0), Antal Gabriella (0+1), Suszták Nóra (1+0), Kiss Dorina, Karácsony Liza (1+0), Simon Alexandra (0+1), Krecz Veronika, Kelemen Anikó, Vladár Veronika, Csutorás Henrietta, Bodor Bianka. Vezetőedző: Leitner Tamás.
Phoenix: Frischmann Flóra – Bartók Boglárka (1+3), Hotz Evelin, Jetzin Vivien, Pecsenya Liza (1+0), Radácsi Brigitta (1+0), Roa-Pölöskei Divina, Szedlák Alexandra, Takács Barbara (1+1), Takács Brigitta (1+1), Tilk Zsuzsanna (1+0). Vezetőedző: Varsányi Zsuzsanna
Kiállítás: 4, ill 8 perc

A két nyert mérkőzésig tartó döntő állása: Phoenix – Eger 1-1
3. mérkőzés: 2013. május 18., vagy 19., Budapest, Sportmax