Érdek-képviseleti vezetőket köszöntöttek

Minél több munkahelyet kell biztosítani – ebben egyetértett a polgármester és az MSZOSZ megyei vezetője. A munka ünnepe előestéjén – a hagyományoknak megfelelően – az érdek-képviseleti vezetőket, rajtuk keresztül minden munkavállalót köszöntött a polgármester a városházán.

Megkérdezte a munkatársait, ki mit szeret a munkában. Legtöbben a csapatot, a sikerélményt említették – kezdte a szakszervezeti vezetők hagyományos köszöntését Habis László polgármester. A polgármester szerint az emberi életnek a munka adja meg az igazi értelmét. Az értékteremtő embert, a munkavállalót meg kell becsülni – hívta föl a figyelmet. A politikában sokszor esik arról szó: megvan-e a munka becsülete, és mit kell tenni ennek helyreállításáért. Ma a felelős politikának mindent meg kell tennie azért, hogy minél több munkahelyet biztosítson, nőjön a foglalkoztatás – mondta a polgármester.
Május 1-jén a munkájukból élő dolgozókat ünnepelik – fogalmazott az MSZOSZ megyei képviselet-vezetője, Fodor Pálné. Kérik és elvárják a kormánytól a munkahelyteremtést, ez legyen az egyik fő cél – mondta. A szakszervezeti vezető szerint így lehet megakadályozni, hogy a munkavállalók helyzete tovább romoljon. Számítanak a beígért egymillió munkahelyre, hogy a munkanélküliek is vissza tudjanak térni a munka világába.
A beszédek után a polgármester a munkavállalókat, az érdekeikért harcoló szakszervezetek vezetőit köszöntötte.