Polgárőr közgyűlés

Verpeléten tartotta évértékelő közgyűlését a Heves Megyei Polgárőr Szövetség. Az elnök szerint eredményes évet zártak, 2012-ben összesen 220 ezer órát szolgáltak a megye polgárőrei. A közgyűlésen aláírt együttműködési megállapodás értelmében polgárőrök segítik majd a MÁV munkáját is.

A Heves Megyei Polgárőr Szövetség központjában, Verpeléten értékelték a tavalyi évet a megye polgárőrei és a társszervek képviselői. Völgyi Ferenc elnök elmondta: az új Polgárőr Törvény sok feladatot rótt a megyei szövetségre és az egyesületekre is. Több helyen módosítani kellett az alapszabályokat is. Hozzátette: jó hír, hogy a tapasztalatok szerint egyre hatékonyabbak a polgárőr egyesületek Heves megyében.
Több programban is részt vettek a megyei polgárőrök. Jelenleg a százszor száz település biztonsága programon dolgoznak öt Heves megyei település közbiztonságának javításán. Kálban, Tarnaleleszen, Karácsondon, Hevesen és Szajlán teljesítenek szolgálatot. A közgyűlésen egy együttműködési megállapodást is kötöttek. A MÁV munkáját segítik ezen túl a polgárőrök.
A fokozott polgárőri jelenlét először Heves megyében erősíti a vonattal közlekedők biztonságérzetét.