Ismerd meg az erdőt!

Lezárult az Egererdő Zrt. és a Szlovák Állami Erdőgazdaság Rimaszombati Üzemének közös programja, az Ismerd meg az erdőt verseny. A 25 résztvevő csapat közül az öt legjobb jutalma egy négynapos szlovákiai kirándulás. Az egri eseménnyel párhuzamosan Rimaszombaton is hasonló versenyt rendeztek, ahonnan a legjobbakat majd Magyarországon látják vendégül.

Az Egererdő Zrt. működési területéről, ami Heves megye mellett Nógrád és Borsod megyei részeket is magába foglal, a korábbi Mesél az erdő pályázat legjobb 25 csapata vehetett részt az Ismerd meg az erdőt versenyen. A gyerekeket öt állomáson különféle feladatok várták a növények, állatok, lábnyomok és termések felismerésétől az erdészeti ismeretekig.
Az elmélet mellett gyakorlati ismeretekről is számot kellett adniuk a gyerekeknek. Nagy kedvenc volt a tojások visszajuttatása a fészekbe elnevezésű akadályverseny és még fűrészelni is kellett.
Ezeket a feladatokat az Egererdő Zrt. és a Szlovák Állami Erdőgazdaság Rimaszombati Üzemének munkatársai közösen dolgozták ki.
A felkészüléshez megfelelő anyagokat biztosítottak a csapatoknak. Ezekben az úgynevezett kincsesládákban rügyek, fametszetek, állatok nyomai találhatók. Ezt ajándékul kapták a résztvevő csapatok iskolái, amit később biológia, földrajz és természetismeret órákon fel is használhatnak. A 25 résztvevő csapat közül az öt legjobb egy négynapos szlovákiai kiránduláson vesz részt május végén. Rimaszombaton is hasonló versenyt rendeztek, ahonnan a legjobbakat majd Magyarországon látják vendégül.