Final Four: negyedik a ZF-Eger

A női vízilabda Bajnokok Kupája négyesdöntőjét a spanyol bajnok Sabadell nyerte az orosz Kirisi előtt. Az egri lányok az elődöntőben, az oroszoktól elszenvedett vereség után a bronzmeccsen három góllal kaptak ki a görögöktől, így negyedik lett a ZF-Eger együttese. A döntő legjobb magyar játékosának Antal Dórát választották.

A pénteki első elődöntő után a spanyolok örülhettek, 9-8-ra verték a görög Vouliagmenit. Ezt követően jött az orosz bajnok Kirisi és a házigazda ZF-Eger összecsapása. Nagyon más volt ez a meccs, mint a csoportkörben, ahol az egriek nyertek. Az oroszok tökéletesen kielemezték a hazaiak játékát. A kulcsjátékosok kevés helyzethez jutottak, és ahogy később az egriek fogalmaztak: „lényegében leiskolázott bennünket a Kirisi”, akik 16-10-re nyertek. A szombati bronzmeccsen a görögök ellen három negyedig élt a remény a győzelemre, ekkor egy négyes sorozattal meglépett a Vouliagmeni. 13-10-re elveszítette a mérkőzést az Eger. A döntőben a Szűcs Gabival felálló Sabadell végig vezetve nyert az oroszok ellen. Másodszor lett Európa legjobbja a katalán gárda.
Az egriek szereplése mindenképpen elismerésre méltó, hiszen először indultak a sorozatban és rögtön a döntőig meneteltek. Az edző az értékelést a tömegtől elvonulva, a régi Bárány uszodában tartotta a lányoknak.
Az eredményhirdetésen különdíjakat is átadtak. A legjobb magyar játékosnak Antal Dórát választották. A legjobb kapus a görög Eleni Kovdu, míg a mezőnyjátékosok legjobbja Jennifer Pareta lett a győztes csapatból. A ZF-Eger lányait legközelebb a bajnoki döntőben láthatjuk majd május 13-tól.