Megyei közgyűlés

Ülésezett a megye közgyűlése. Jogszabályváltozás miatt a képviselők szavaztak a vagyonrendelet módosításáról, elfogadták a megye 2012. évi költségvetési gazdálkodásáról szóló beszámolót is. Az ülésen jelenlévők a Heves Megyei Területfejlesztési Koncepció elkészültének állomásairól, a 2014-2020-as tervezési időszak fő feladatairól hallhattak információkat. Elhangzott az is: Heves megye támogatja a rezsicsökkentést.

A nemzetközi támadások ellenére a kormány megvédi a rezsicsökkentést, megvédi a magyar emberek érdekeit, Heves megye pedig kiáll Magyarország kormányának e törekvése mellett és rendelkezésére álló eszközeivel támogatásáról biztosítja- – hangzott el a Heves Megyei Közgyűlés pénteki ülésén. Ennek megfelelően a megyei közgyűlés tizenkét igen szavazat és két tartózkodás mellett elfogadta a testület azon sürgősségi indítványát, amely támogatja a rezsicsökkentést. Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: Heves megyében már több mint 43 ezer aláírás gyűlt össze a rezsicsökkentés támogatása mellett.

Az ülésen szó esett arról is, hogy a Heves Megyei Önkormányzat Tervezés Hete néven területfejlesztési fórumsorozatot rendezett, e mellett a képviselők beszámolót hallhattak a területi tervezés előrehaladásáról is. Czinege László rendőrfőkapitány beszámolót tartott a rendőr-főkapitányság 2012. tevékenységéről, s kiemelte, hogy mind a bűnüldözés, mind a közbiztonság terén javuló tendencia figyelhető meg a megyében. A rendőrfőkapitány javaslatára a közgyűlés megalapította a Megyei Rendészeti és Közbiztonsági Díjat. A napirendi pontok közt szerepelt a Hargita és Heves megye közötti testvérmegyei együttműködési tárgyalások elindítása.