Kezdődik a Final Four

Ma, azaz pénteken 18 órától a spanyol és a görög bajnok összecsapásával kezdődik a női vízilabda Bajnokok Kupája négyesdöntő. Ezt követi 19:30-tól a másik elődöntő, ahol az orosz Kirisi és a ZF-Eger csap össze. Szombaton a vesztesek a bronzmeccsen, a győztesek a döntőben találkoznak.

Az utóbbi időben általában mindig volt egy csapat a női vízilabda Bajnokok Kupájában, amelyik nagy esélyekkel várhatta a döntőt. Az idei, egri Final Four ebben eltér az előzőektől – mondta az eseményt megelőző nemzetközi sajtótájékoztatón Marco Birri, a európai szövetség igazgatója, hiszen mind a négy csapat, a 2005 óta egy év kivételével mindig döntős orosz Kirisi, a 2011-es győztes spanyol Sabadell, a korábbi kétszeres győztes, tavaly második görög Vouliagmeni és az először induló és máris a döntőig jutó házigazda egriek egyaránt esélyesek a végső győzelemre.
– A londoni olimpián látottak alapján nyilvánvaló, hogy a női vízilabda is magasabb szintre lépett. Most a megerősítésre várunk, erre lesz jó remélhetőleg ez az egri négyesdöntő is, ami azt is bizonyíthatja, hogy Európa a női vízilabdázás terén is legjobb – nyilatkozta Gianni Lonzi, a LEN technikai bizottság vezetője.
A végső győztest firtató kérdésre a három jelenlevő csapat képviselői is hasonlóan nyilatkoztak. Mindannyian képesnek tartják csapatukat az első hely elérésére. Az éppen úton levő görögök pedig sms-ben üzentek: jövünk, nyerünk. Az első elődöntőben, pénteken 18 órától ők mérkőznek a spanyol Sabadellel, ahol a magyar Szűcs Gabriella az egyik idegenlégiós.
A pénteki másik elődöntőben, 19:30-tól az orosz Kirisi és a házigazda ZF-Eger csap össze.
Bárány Attila, a rendező Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke elmondta: „Tökéletes körülmények várják a csapatokat, nagy a média érdeklődés és nem csak Európából. Minden adott, hogy telt ház előtt, izgalmas mérkőzéseken dőljön el a helyezések sorsa.”
A pénteki elődöntők után szombaton 16:30-tól a bronzmeccsel folytatódik a sorozat, 18 órától pedig a döntő kezdődik.