”A növekedés szolgálatában”

Húsz éves a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány. A jubileum alkalmából közösen ünnepeltek az alapítók, a szervezet munkatársai, a partnerintézmények képviselői és a vállalkozók.

Az alapítványt 1993-ban hívta életre az egri, a hatvani és a megyei önkormányzat, valamint a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, hogy hitellel és szakmai tanácsadással segítse a kis- illetve az induló vállalkozásokat. A non-profit szervezet – gazdaságélénkítő szerepének eleget téve – kedvező konstrukciójú hiteleket kínál a mikrovállalkozásoknak, amelyek így akár a banki kamat feléért juthatnak forráshoz. Jelenleg az alapítvány 900 vállalkozást és három milliárd forintnyi hitelösszeget kezel.
A kormány célul tűzte ki a vállalkozások terheinek csökkentését, ennek érdekében 500 milliós adóalapig 19 százalékról 10 százalékra csökkentette a társasági adót, eltörölt tíz kisadót, a kis- és középvállalkozások számára előnyös uniós pályázati rendszert alakított ki. Örömteli az is, hogy a hazai kkv szektor a közbeszerzési eljárások több mint 80 százalékát nyerte meg 2011-ben-emlékeztetett dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő. Bejelentette, a városi Fidesz kezdeményezésére hamarosan Egerben is rendelkezésre állnak az olcsóbb vállalkozói hitelek.
A Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány a jövőben is arra törekszik, hogy a mikro- kis – és közepes vállalkozások létrejöttét és fejlődését elősegítése, támogassa.