VI. Szakma Sztár Fesztivál

Heves megyéből hat tanuló vesz részt az idei Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, a Szakma Sztár Fesztiválon, Budapesten. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében összesen 39 szakma mutatja be magát és legjobb diákjait, április 26-ig. A megnyitón Orbán Viktor kiemelte nem minden diploma ér fel egy jó szakmával.

Fodrász, cukrász, kereskedő, és többek között a burkoló szakmába is bepillantást nyer, aki ellátogat az idei Szakma Sztár Fesztiválra, Budapestre. Ez a három napos rendezvény a Szakma Kiváló Tanulója Verseny is egyben, amit a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén hatodik alkalommal rendezett meg. A találkozó megnyitóján köszöntőt mondott Orbán Viktor miniszterelnök, aki beszédében kiemelte, hogy szakmák nélkül nem jutunk ki a gazdasági válságból.
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta, a gazdaság kitörési pontja a szakképzésben van.
Az idei versenyre Heves megyéből hat diák érkezett. Ők bizonyultak a legjobbnak az elődöntőkön, amit a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a szakoktatók közösen szerveztek a diákoknak.
Egerből két cukrász, egy kozmetikus és egy villanyszerelő tanuló, Gyöngyösről pedig két kereskedő tanuló készült a megmérettetésre. A jól teljesítő diákok felmentést kaphatnak intézményük vizsgái alól, illetve a legjobbak mehetnek a szakmai verseny Európai fordulójára is.