Jegyzői értekezlet

Az önkormányzatok jogszerűtlenül emelték a szemétszállítási díjakat, a későbbiekben a díjak csökkenése várható -emelte ki Horváth László kormánymegbízott a megye jegyzőinek szervezett szakmai értekezleten. A programon szó esett még többek között a kutyák chipeltetésével kapcsolatos jogszabályi változásokról, az ár- és belvízvédekezésre vonatkozó intézkedésekről is.

A tájékoztatás és az együttműködés szándékával szervezik rendszeresen a megye jegyzői számára a szakmai értekezleteket, melyeken többek között a bekövetkezett jogszabály-változásokról hallgathatnak információkat.
A mai szakmai értekezlet egyik fontos témája volt a hulladékgazdálkodási díjak változása. Mint Horváth László kormánymegbízott kiemelte: a megye hetven önkormányzata jogszerűtlenül emelte a szemétszállítási díjakat, mert a jogszabály nem tette ezt lehetővé.
Emellett szó esett még a kutyák chipeltetésével kapcsolatos jogszabályi változásokról, az ár- és belvízvédekezésre vonatkozó intézkedésekről, valamint az alapvető jogok biztosának jelentéséről is. Utóbbi a kereskedelmi-vendéglátóipari egységek által okozott zajok miatt beérkezett lakossági panaszokat vizsgálta. Az eredmény: szigorúbb hatósági ellenőrzés várható.
A jegyzők szakmai-koordinációs értekezletét a Heves Megyei Kormányhivatal hívta össze.