17. Kollégiumi Spartakiád

A Kossuth Zsuzsa Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Bem téri sportkomplexumában 14 városi kollégium 350 diákja versengett több sportágban az elsőségért. A városi kollégiumok idei sportversenyét, a 17. Kollégiumi Spartakiádot, a Neumann nyerte. E mellett ők érdemelték ki az év kollégiuma címet is.

Ballagó Zoltán, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerület igazgatója nyitotta meg a 17. városi kollégiumi spartakiádot. A 14 egri kollégium sportversenyén idén több mint 350 diák vett részt. A házigazda most is a Kossuth Zsuzsa Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium volt.
Kispályás foci, kézilabda, streetball, szkander valamint helyből távolugrás, egyéni és váltó futóversenyszámokban lehetett a diákoknak nevezni.
A Heves Megyei Kollégiumi Szövetségnek két nagyszabású rendezvénye van, az egyik a Kulturális fesztivál a másik pedig a Spartakiád, amit Eger város kollégiumainak bevonásával szerveznek. Minden évben a Spartakiád végén jelentik be, hogy melyik kollégium lett a legjobb a tanévben.
Ezt a címet idén a Neumann Kollégium érdemelte ki. A Spartakiád legjobbja is a Neumann lett, második a Szilágyi, harmadik a házigazda Kossuth.

A 17. KOLLÉGIUMI SPARTAKIÁD DOBOGÓSAI
1. Neumann
2. Szilágyi
3. Kossuth

AZ „ÉV KOLLÉGIMA” CÍMÉRT FOLYTATOTT VERSENY VÉGEREDMÉNYE:
1. NEUMANN kollégiuma (211 pont)
2. SZILÁGYI kollégiuma (121 pont)
3. EGRI CSILLAGOK Kollégium (96 pont)
4. GÁRDONYI kollégiuma (90 pont)
5. ÉRSEKI SZENT JÓZSEF Kollégium (83 pont)
6. SANCTA MARIA kollégiuma (76,5 pont)
7. WIGNER kollégiuma (54 pont)
8. SZENT HEDVIG Kollégium (42 pont)
9. KOSSUTH ZSUZSA kollégiuma (40 pont)
10. SZENT LŐRINC kollégiuma (37 pont)
11. EVENTUS kollégiuma (36 pont)
12-13. BORNEMISSZA kollégiuma és a SZENT ORSOLYA Kollégium (21 – 21 pont)
14. KERESKEDELMI kollégiuma (20 pont)
15. ARANY JÁNOS kollégiuma (6 pont)