Földrengés Heves megyében

Sokan robajra figyeltek fel éjjel fél 1 előtt két perccel Heves megyében. 4,8-es erősségű földrengés rázta meg Hevest és környékét. A rezgést Egerben is sokan észlelték, a legtöbb kárt azonban Tenkről jelentették a Katasztrófavédelemnek. Személyi sérülés nem történt.

Lehullott cserepek, bedőlt kémények kísérték az éjszakai 4,8-es erősségű földrengést Heves megyében. A legtöbb kárt Tenkről jelezték a katasztrófavédelemnek, itt szinte mindenki felriadt hajnalban a fél 1 előtt két perccel érzékelt rengés miatt.
Többen megijedtek az éjszakai jelenségtől, a legtöbben az udvarra, utcára menekültek ki házukból.
Ebben a házban az ágyak és a fürdőszoba is tele voltak lehullott vakolattal. A tenki általános iskola régi épületét is megrongálta a földrengés. A gyerekeknek azonban minden órát megtartottak, az érintett diákokat az iskola másik épületébe terelték át.
Összesen 14 Heves megyei településről érkeztek kárbejelentések. A rezgést Egerben is sokan észlelték, itt azonban nem okozott nagyobb kárt a jelenség. Legutóbb februárban rázta meg földrengés Heves és Átány környékét. Akkor 3,5-es erősségű rezgés volt érezhető a környező településeken.