Évet értékelt a VOSZ

A 2012-es évet értékelte a Vállalkozók Országos Szövetsége. A közgyűlésre meghívást kapott Gaskó István a Liga Szakszervezetek elnöke is, aki a két szervezet közös pályázatáról számolt be.

Bodnár Pál a VOSZ Heves megyei elnöke a tavalyi év eredményeiről és az idei tervekről tájékoztatta a közgyűlés tagjait. Pozitívumként említette, hogy törvény született a munkahelyvédelmi akcióterv javaslataiból, amely mintegy 150 milliárd forint járulékcsökkenést jelent a kis és középvállalkozói szektor számára.
Az elnök arra figyelmeztetett: tavaly sem csökkent a vállalkozók adó- és járulék terhe, visszaesett a vállalati hitelezés, és a többször módosított közbeszerzési törvény még mindig nem biztosítja a kkv szektor részvételét a hazai közbeszerzésekben. Bodnár Pál az idei év legfontosabb feladatairól is beszélt.
A VOSZ és a LIGA tavaly júliusban kötött együttműködési megállapodást. Eddig főleg kollektív szerződést érintő kérdésekben működtek együtt, és a kormányzati bértárgyalásokon védték a vállakozók érdekeit. Gaskó István a Liga Szakszervezetek elnöke a két szervezet első, közös pályázatáról számolt be a közgyűlésen, amely újabb együttműködési célokat jelölt ki.
A rendezvény állófogadással és kötetlen beszélgetéssel zárult.