Női és férfi vízilabda

Az elmúlt héten a ZF-Eger női és férfi vízilabda csapata egyaránt a BVSC-vel mérkőzött a rájátszásban. A nők három győzelemmel a ismét bejutottak a bajnoki döntőbe, míg a férfiak a negyeddöntő első mérkőzésén diadalmaskodtak. Az alsóházban érdekelt Főiskola is nyert a két győztes meccsig tartó párharc első találkozóján a Pécs ellen. A férfiak szerdán játsszák a visszavágókat, a nők pénteken pedig már a Bajnokok Európa Kupája elődöntőben szerepelnek az orosz Kirisi ellen.

A nőknél a Bajnokok Európa Kupája négyesdöntő miatt előrehozták a BVSC elleni bajnoki elődöntőket. Hétfőn és szerdán két góllal nyertek az egriek, majd a harmadik találkozón, ismét Egerben, harmadszor is győzött a házigazda együttes, így bejutottak a bajnoki döntőbe, ahol a Dunaújváros-Szentes összecsapás győztese lesz az ellenfelük.
A bajnoki döntő előtt az Eger most a pénteken kezdődő Bajnokcsapatok Európa Kupája négyesdöntőre készül, aminek városunk a házigazdája.
A férfiaknál könnyedén nyerte a negyeddöntő első találkozóját a ZF-Eger a BVSC ellen. Amiatt lesz emlékezetes ez a találkozó, hogy a lefújás előtt két perccel Mezei Tamás olyan – a felvételek szerint szándékos – rúgást kapott a gerincére Györkétől, a BVSC kapusától, ami miatt időlegesen az egyik lábát nem is tudta mozgatni, úgy kellett kihúzni a vízből. A helyszínen infúziót kapott, vákuumágyon szállították be a kórházba. Az ultrahang- és röntgenvizsgálat negatív eredményt hozott. Gyógyszeres kezelés után már ki is engedték a kórházból. A másik egri meccsen a Főiskola 7-5-re nyert a Pécs ellen, vagyis egy idegenbeli siker azt jelentené, hogy nem lennének kiesési gondjai Tóth Péter együttesének. A férfiaknál a visszavágók szerdán lesznek.