Fókuszban a környezetvédelem

Természet és környezetismereti vetélkedővel, kézműves foglalkozással, ökolábnyom-méréssel várták a kicsiket és nagyokat az Érsekkertben a Föld Napja alkalmából. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

Bemutató a természetközeli babagondozás előnyeiről, játékkészítés műanyag flakonokból, aszfaltrajzolás. Számos program várta a Föld napja alkalmából az egrieket, elsősorban a gyerekeket. A környezettudatosságra nevelést nem lehet elég korán kezdeni.
Minden évben április 22-én ünnepeljük a Föld Napját. 1970 óta rendeznek ilyenkor környezetvédelmi akciókat világszerte. Magyarországon 1990-től, Egerben hetedik éve szerveznek zöld programokat. A környezet- és klímavédelem iránt az egri önkormányzat is elkötelezett.
Folytatva a több éves hagyományt, egy facsemetével is gazdagodott az Érsekkert. Sós István alpolgármester és Varga B. János, a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium igazgatója egy ámbrafa csemetét ültetett el a 150 évvel ezelőtt született Gárdonyi Géza tiszteletére.