Megyei katasztrófavédelmi ifjúsági verseny

Korábban az egri és a gyöngyösi kirendeltségeken rendeztek katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt. A legjobbak most az országos döntőbe jutásért versengtek Egerben, a megyei döntőben. Az általános iskolások közül a hatvani Kodály, míg a középiskolásoknál a hatvani Bajza jutott be a budapesti fináléba.

A nyúlgát építésénél sem mindegy, hogyan rakjuk egymás után, majd egymásra a homokzsákokat. A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felmenő rendszerű ifjúsági versenyén erről is számot adtak a megyei döntőbe bekerült általános és középiskolás csapatok.
Játékosság, ügyesség és elméleti feladatok. Egyebek mellett katasztrófavédelmi és környezetvédelmi teszteket kellett megoldaniuk a gyerekeknek, de szerepelt a programban gyakorlati elsősegélynyújtási, vagy éppen a tűzoltással, mentéssel kapcsolatos feladat is.
A gyerekek a tanárok, nevelők mellett sok segítséget kaptak a felkészülés alatt a helyi katasztrófavédelmi kirendeltségek, tűzoltóságok munkatársaitól.
Az országos döntő április 27-én, szombaton lesz, ahová a két korosztály, vagyis a középiskolások és a felső tagozatos általános iskolások közül a két legjobb képviselheti majd Heves megyét.

Általános Iskolák:
1. Kodály Zoltán Általános Iskola, Hatvan
2. HVNOI Körzeti Általános Tagiskola, Heves
3. Országh Kristóf Általános Iskola, Sirok

Középiskolák:
1. Bajza József Gimnázium és Szakközépiskola, Hatvan
2. Abasár ÖTE
3. Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium Szakközépiskola és Kollégium, Eger