Börtön a városért – öt év, ötven alkalom, ötezer óra

Ötvenedik alkalommal dolgoztak közterületen a fogvatartottak. Az egri börtön 2008-ban indította a programot, azóta ötezer órát dolgoztak a városért. Most a Pásztorvölgy egyik parkját rendezték, a padokat is lefestették.

Öt év, 50 alkalom, ötezer óra munka – így lehet röviden összegezni a Börtön a városért programot.
A 2008 végén indult program lényege azonban nem a számokban van. Juhász Attila parancsnok szerint az öt év azt mutatja: a fogvatartottak akarnak és tudnak tenni a közösségért, a börtön szerves része a városnak, a lelkesedés pedig töretlen.
Jakab Zoltán, a Városgondozás igazgatója szerint a ez a munka mindenki hasznára válik, sok szor példaként is szolgálnak a fogvatartottak a dolgozóiknak és a lakosságnak, hogyan lehet rendezni egy közterületet. Örül annak, hogy mentálisan is hasznára válik a fogvatartottaknak a program. A Városgondozás 1 millió 200 ezer négyzetméter területért, 86 játszótérért felel a városban. Ezek karbantartásához minden segítséget szívesen fogadnak. A Börtön a városért 50. takarításán a programban résztvevők platánfát ültettek a Pásztorvölgyben.
Rázsi Botond alpolgármester kezdeményezésére két területet tisztítottak meg most a fogvatartottak Felnémeten. A héten a férfiak árkot takarítottak, a fogvatartott nők pedig parkot rendeztek, padokat festettek.