Kerékpárral a déli féltekén

Hazatért 14. nemzetközi kerékpártúrájáról Zelei József kerékpáros. Most Ausztráliában, Tasmániában és Új-Zélandon járt, négyezer kilométert tekert hazánk kerékpáros békenagykövete.

Több mint ötven ország és negyvenezer kilométer van Zelei József mögött. 2004-ben kezdte nemzetközi kerékpártúráit. Járt Európa több országában, Amerikában, most a déli féltekén, Ausztráliában, Új-Zélandon és Tasmániában. A békekerékpárost Rázsi Botond alpolgármester köszöntötte a városházán. Igaz humanistának nevezte, aki megtestesíti az emberi akaratot, teljesítőképességet, országunk és szűkebb hazánk nagykövete is egyben.
Zelei József azt mondta: problémamentes volt az út, minden városban várták a vendéglátók, az ottani magyarok. Még nem látott ilyen magyar összefogást, érdeklődést – fogalmazott.
Új-Zéland érdekesebb, vadregényesebb volt, ugyanazzal a tisztelettel és odaadással fogadták őket, mint Ausztráliában – mondta Zelei. Március 15-ét Wellingtonban ünnepelték. A békenagykövet úgy értékelte: eddig ez a túrája volt a legjobb. Hogy hova vezet a következő túra, még nem tudja. Két meghívást kapott Afrikába, de legszívesebben Dél-Amerikába menne.