A szövegértés fejlesztését segítik

A szövegértés, szövegalkotás fejlesztéséhez, az informatikai eszközök használatához, a tanórák sikeréhez járul hozzá az a pályázat,amelyen csaknem 48 millió forint támogatást nyert az Eszterházy Károly Főiskola Központi Könyvtára és Gyakorló Iskolája. Ennek köszönhetően 2013. december 31-ig a legkülönfélébb korosztály vehet részt szövegértést fejlesztő képzéseken, klubfoglalkozásokon. Az eddigi tapasztalatokról szakmai konferencián számoltak be a pályázatban résztvevők.

A játék és a hozzátartozó feladatfüzetek a szövegértés fejlesztésére kiválóan alkalmasak. Segítségükkel könnyed szórakozássá válik az olvasás gyakorlása, amely hozzájárul a diákok pontos és árnyalt kifejezésmódjának gazdagításához, a hatékony, gyors és élvezetes tanuláshoz- hangzott el azon a szakmai konferencián, amelyet az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló iskolájában tartottak. A tanácskozáson a szövegértési-szövegalkotási problémákról és megoldási lehetőségekről osztották meg tapasztalataikat a szakemberek.
A halmozottan hátrányos helyzetű tanulók oktatását digitális eszközökkel segítik az Arany János Általános Iskolában. Az intézmény együttműködő partnerként vesz részt abban a pályázatban, amelyben tanórán kívüli nevelési feladatok ellátására csaknem 48 millió forint támogatást nyert az Eszterházy Károly Főiskola Központi Könyvtára és Gyakorló Iskolája.
A képzések, klubfoglalkozások összesen 16 csoportban, heti rendszerességgel indultak tavaly szeptembertől.
A pályázat december 31-én zárul.