Szarvasűzők

A főiskolások, egyetemisták Eger-Miskolc közötti, a Bükkön átvezető váltófutóversenyét idén is az ELTE-BEAC váltója, a Gepárdok nyerték. A 75 km-es távot 48 csapat teljesítette. Az egri főiskolások a hetedik helyen végeztek.

A 23. Szarvasűzők verseny rajtjára a benevezett 70 csapatból végül 48 jelent meg. A Magyar Olimpiai Bizottság és a Emberi Erőforrás Minisztérium által is támogatott eseményen nem csak főiskolások és egyetemisták, hanem szponzorcsapatok is indultak. Az első szakasz előtti bemelegítést most is Bonifác, a szarvas vezényelte. A váltók első tagjai a Líceum elől indultak. Szécsi Zoltán rajtoltatta a mezőnyt.
A 75 kilométeres, Bükkön átvezető távot 12 szakaszra osztották. Az első váltóhely Felnémeten volt. Innen vezetett tovább az út Szarvaskőn át a Bükkbe, Miskolc felé. A 48 csapat közül idén is az ELTE-BEAC Gepárdok (30) elnevezésű váltója volt a leggyorsabb, akik 4 óra 24 perc 52 másodperc alatt értek célba. Az élen nagy volt a harc, hiszen a második szegediek – a Pajzán Majális (24) csapat – csak 12 másodperccel maradt le az elsőtől. Az Eszterházy Károly Főiskola váltója (3) 5 óra 10 perces idővel a hetedik helyen zárt.