A Mária Úton Csíksomlyóra

Ternyák Csaba egri érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alelnöke lesz az idei csíksomlyói pünkösdi búcsú szónoka. A főpásztor április 16-án, kedden Egerben fogadta azokat a gyalogos zarándokokat, akik a Mária Úton haladva teszik meg a 900 km-es utat az egyik leglátogatottabb kegyhelyre.

A Mária út Közép-Európán átívelő gyalogos zarándokút, amelynek kelet-nyugati tengelye az ausztriai Mariazelltől az erdélyi Csíksomlyóig vezet és a fő Mária kegyhelyeket köti össze. Április 9-én ötvenen indultak el Budapestről, hogy a tervek szerint május 17-én estére érkezzenek meg az erdélyi búcsújáró helyre. A zarándokok napi 25-30 km-t, összesen 900 km-t tesznek meg, miközben hosszabb-rövidebb időre többen csatlakoznak hozzájuk. Egerben a búcsú idei szónoka dr. Ternyák Csaba érsek fogadta őket, erőt, kitartást és lelkesedést kívánt nekik a hosszú útra.
A csoporthoz Egerből ketten csatlakoztak. Király László kétszer már részt vett autóbuszos zarándoklaton, úgy döntött, most gyalogosan teszi meg az utat.
Osváth Anna erdélyi születésű, az útnak köszönhetően most visszatér a gyökereihez is.
Az egri érsek búcsúzóul azt kívánta: épségben, lelkileg megerősödve találkozzanak Csíksomlyón.