Női OB I: ZF-Eger – BVSC 7-5

Az egri női OB I-es vízilabda csapatnak az április 26-27-i Bajnokok Kupája négyesdöntő miatt már ezen a héten elkezdődött a bajnoki elődöntő sorozat. A BVSC elleni, három nyert mérkőzésig tartó párharc első, egri találkozóján megszenvedtek a győzelemért a hazaiak: 7-5-re nyert a ZF-Eger. Folytatás szerdán, Budapesten, a Szőnyi úti uszodában.

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában egy negyedig, míg a bajnoki elődöntő első találkozóján már majdnem végig szorossá tudta tenni a mérkőzést a vendég kéksapkás BVSC. Az egri lányok ezen a mérkőzésen szó szerint megszenvedtek a győzelemért. Félidőben 2-1-re vezetett a ZF-Eger és a folytatásban sem sikerült megnyugtató előnyre szert tenni. 6-3-as egri előnyről indult az utolsó játékrész, ahol az utolsó két percnek – két korábbi BVSC-s gól után – úgy futottak neki a csapatok, hogy akár egyenlíthet is a BVSC. Ezt 22 másodperccel a vége előtt Antal Dóra pontos ejtése hiúsította meg. Ezzel a góllal 7-5-re nyert a bajnoki címvédő Eger.
A három nyert mérkőzésig tartó párharcban így 1-0-ra vezet a ZF-Eger. A következő meccs szerdán 18:30-tól Budapesten, a Szőnyi úti uszodában lesz, majd a harmadik találkozó ismét Egerben, pénteken.