Járd ki lábam! – rendhagyó énekóra a Pásztorvölgyiben

Rendhagyó énekórát tartott a Muzsikás a Pásztorvölgyiben. Az általános iskolások és a gimnazisták külön koncertet kaptak. A Muzsikás ezzel a programmal eddig több száz település diákjaihoz jutott el, évente hatvan iskolát látogatnak meg, kétszer annyian jelentkeznek.

A zenei nevelést nem lehet elég korán kezdeni – ezt vallja a Muzsikás együttes is. Azt mondják: a zene, a ritmus nemcsak a testi-lelki harmóniai eléréséhez járul hozzá, hanem a teljesítményt és a koncentrálóképességet is fokozza. A magyar népzenét szeretnék közel vinni a gyerekekhez. Megmutatni például a több ezer éves dalainkat. A rendhagyó iskolai énekórán a hangszerekkel is megismertették a diákokat, például az ütőgardonnal, a hosszúfurulyával. A kedvenc a nagybőgő volt.
A rendhagyó énekóra sorozatot 2005-ben indította az együttes, nagyjából kétszázezer diákhoz jutottak el a csaknem tíz év alatt. Az iskoláktól nem fogadnak el hozzájárulást, az egyik legnagyobb hazai olajipari cég támogatja az énekórákat. Azt üzeni a Muzsikás: nótázzunk, mert így könnyebbé válik az életünk, gyorsabban megértjük a másikat – és saját magunkat is.