Döntőben a Tigger Eger

A női floorball Országos Bajnokság az elődöntőknél tart. Az egri lányok a Komárom elleni utolsó, harmadik mérkőzésen 5-4-re verték ellenfelüket, így ismét bejutottak a bajnoki fináléba, ahol a Phoenix lesz az ellenfél.

Az alapszakaszban második Tigger Eger együttese a harmadik Komárommal mérkőzött a két nyert meccsig tartó párharcban. Az első két találkozót mindig az idegenben játszó csapat nyerte, így a mindent eldöntő elődöntő utolsó, harmadik összecsapása az alapszakaszban jobb helyezést elérő Eger otthonában volt. A Magyar Kupa meccseket is beleszámítva eddig hatszor találkozott egymással a két gárda ebben a szezonban, ebből négyszer 5-4-re nyert a Komárom. Most is 5-4 lett, de ezúttal az egriek javára. Egyszer, 2-1-nél vezetett a vendég fehérmezes csapat, egyébként mindig ők egyenlítettek. Az ötödik egri találatot Suszták Nóra büntetőből, vagyis rávezetésből szerezte 2 perc 47 másodperccel a vége előtt. Hiába hozták le a végén a kapust is a komáromiak, mezőnyfölényüket nem tudták gólra váltani. 5-4-re győzött és 2-1-es összesítéssel jutott a döntőbe az egri csapat.
A döntőben – az elmúlt évekhez hasonlóan – ismét Phoenix-Tigger Eger összecsapás lesz. Az első meccsen a Phoenix a pályaválasztó április 20-án, szombaton. A döntő is két nyert mérkőzésig folytatódik, de itt az alapszakaszban első Phoenixnek lesz pályaelőnye, ha harmadik találkozót is kell játszani.