Új gárdonyis könyvtár

Új, korszerű könyvtárral gazdagodott a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. A létesítményt az iskola névadójának, Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója alkalmából ünnepélyes keretek között adták át.

Megszépült, tágas könyvtár fogadja ezentúl az olvasókat a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnáziumban. A régi, földszinten található bibliotéka szűkösnek bizonyult, ezért döntött az iskola vezetése úgy, hogy a második emeleten három egymásba nyíló tanteremből kialakítanak egy újat. A polcokon közel 25 ezres könyvtári állomány sorakozik. Az ablakmélyedések beugróiban kényelmes bársonypadokon lehet olvasni, elmélyülni a tudományban. A könyvtár első része az olvasóterem, innen nyílik a szabadpolcos rész, ahol a tanulók kedvükre válogathatnak a gazdag kínálatból. A technikai felszereltség is tovább bővült. Az intézmény egy pályázat útján 5 és fél millió forint támogatást nyert az infrastruktúra-fejlesztésre.
Az új könyvtárat ünnepélyes keretek között adták át. Az iskola fenntartója, a Zirci Ciszterci Apátság nevében Dékány Árpád Sixtus apát a szerzetesrendek, így a ciszterciek szerepéről beszélt az európai könyvkultúrában.
A bibliotéka átadását Keller Péter, Gárdonyi Géza dédunokájának előadása, zenés irodalmi műsor és a szalézi rend múltját és jelenét bemutató vándorkiállítás egészítette ki.