Ima az utak védőszentjéhez

Közös imádkozásra hívták a mezőkövesdi, szomolyai, noszvaji lakosokat vasárnap a Tardi kútnál található feszülethez. Az utak védőszentjéhez azért imádkoztak az helyiek, hogy védje meg az arra közlekedőket a balesettől, ugyanis a Mezőkövesd és Szomolya között három kilométeren a kátyúk miatt balesetveszélyes a közút.

70-80 cm széles kátyúk is akadályozzák a közlekedőket Szomolya és Mezőkövesd között. A szomolyai önkormányzat naponta húsz-huszonöt telefonhívást kap az út állapota miatt. A két település közötti kilenc kilométernyi útszakaszból mintegy három kilométer a leginkább járhatatlan és balesetveszélyes, de a rossz utak Noszvajig is eltartanak. Vasárnap Szent Kristófhoz, az utazók védőszentjéhez intéztek imát a helyiek. A közös imát a tehetetlenség hívta életre, mert mástól már nem várhatnak segítséget.-mondta Guczi István, Szomolya polgármestere.
A kátyúk által okozott károk miatt egyre több autós keresi fel a szakembereket.
Szalai József Attila, a Magyar Közútkezelő Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának vezetője telefonon elmondta: megyeszerte rossz állapotban vannak az utak, de ez az útszakasz a legveszélyesebbek között van. Három éve tervben van már a felújítása, de csak idén kaptak ígéretet az illetékes minisztériumtól arra, hogy meglesz a felújításhoz szükséges pénz.
A felújítás várható költsége 100 millió forint.