Folytatódnak a felújítások – felsővárosi lakossági fórum

A Felsőváros három fideszes képviselője tartott lakossági fórumot a Polgárok Házában. Tavaly mindhárom körzetben járdákat, utakat újítottak fel, játszótereket bővítettek; körzeti megbízottat kapott a városrész. Idén folytatódnak a felújítások.

A felsővárosi lakossági fórumon Habis László polgármester az egész város gazdálkodásáról, a változásokról tájékoztatta a hallgatókat, majd arról beszélt: prioritásként kezelik ezt a városrészt. Említette a rendőrségi iroda kialakítását, azt, hogy a szociális városrehabilitációs programba a garzonház felújítása is bekerült. Szeretnék még rendbe tenni a Vallon utcai orvosi rendelőket.
Martonné Adler Ildikó út- és járdajavításokról, a műfüves pálya felújításáról számolt be. Idén 24 millió forint értékű felújítást terveztek be a körzetében; közvilágítást építenek ki, járdákat, utakat javítanak. Az északi sportpályán 15 millióból egy rekortános futópályát építenek. A három képviselő összehangolja a felsővárosi lépéseket.
Lombeczki Gábor körzetében is járdák, lépcsők, játszóterek újultak meg. A Könyök utcában idén 5 millióból javítanak járdát és lépcsőt. Gyalogátkelőhely lesz a Vallon utca végén is, az iskola előtti zebra speciális burkolatot kap, hogy gyorsabban meg tudjanak állni az autók. Elkezdtek egy közpark-építési programot, ez idén folytatódik.
Gál Judit arról számolt be: városrész lakói leggyakrabban a kutyapiszokra és a biztonság hiányára panaszkodnak. Rendszeresen keresik meg panellel, panelfelújítással kapcsolatos gondokkal is. Vihart kavart a volt 12-es iskola épületének hasznosítása, az Agria Humán beköltözésével ez lecsendesült. Busszal nehezen megközelíthető az iskola környéki lakópark.
Idén is lesznek kulturális programok a Felsővárosban, és keresik a nevét annak a térnek, amit csak úgy szoktak emlegetni: a volt fényszobor helye.