Óvodák, iskolák kaptak szén-monoxid jelző készülékeket

Óvodák, szakiskolák kaptak szén-monoxid jelző készülékeket megyénkben.Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság prevenciós kampányt indított azért, hogy csökkentse a fűtési szezonban előforduló balesetek számát.

Ez a hang életet menthet. Az Országos Tűzmegelőző Bizottság ezerhétszáz ilyen szén-monoxid jelző készüléket adományozott közintézményeknek. Prevenciós kampányukkal azt szeretnék elérni, hogy minél többen használjanak otthonukban jelzőkészüléket. Így megelőzhetők a fűtési szezonban gyakori tragédiák, balesetek.
Megyénkben óvodák, szakiskolák kaptak néhány készüléket. Csontos Ambrus dandártábornok, a Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke az átadáson hangsúlyozta: különösen a nyitott égésterű, gázüzemű tüzelőberendezést használó közintézményeket kellene felszerelni jelzőkészülékekkel. A készülék összeszerelése és működése egyszerű. A kritikus szint feletti gázkoncentrációra éles hangjelzéssel hívja fel a figyelmet. Megyénkben nem volt haláleset a fűtési szezonban, de minden évben okoz balesetet egy-egy régi kazán, elhanyagolt kémény vagy rossz kályha. Fürdőszobában, kazánházban felszerelve ezek a készülékek életet menthetnek.