Shotokan karate Eb

A 2011-es első skotokan karate Európa-bajnokság után a harmadikat is Eger városa és az egri shotokan karatésok rendezhették. A felnőtt Európa-bajnokságon és az utánpótlás Európa Kupán 6 arany, 15 ezüst és 21 bronzérmet szereztek a magyar versenyzők.

Két éve 23 ország 600 versenyzője, míg most 27 ország 1000 karatékája versengett a shotokan karate stílusszövetség kontinensviadalén, illetve az utánpótlás Európa Kupán.
A nagyobb létszám miatt ezúttal nyolc szőnyegen mentek a küzdelmek. A magyar versenyzőket négy stílusszövetség, köztük az egrieket is a soraikban tudó Shotokan Karate Stílusszövetség képviselte. A szervezésben shihan Juhász Ferenc 7 danos mester és az egriek minden tőlük telhetőt megtettek, hogy a verseny zökkenőmentesen menjen le. Az egriek főleg utánpótlás korú versenyzőket indítottak.
A haladók kategóriájában három arany, négy ezüst és hét magyar bronzérem született. A legeredményesebb versenyző az egri Juhász Zoltán lett, aki küzdelemben Európa-bajnok, csapat formagyakorlatban pedig – két másik társával együtt – harmadik lett. Az utánpótlás csapat 3 arany, 11 ezüst és 17 bronzérmet szerzett. Közülük az Egri Városi Sportiskola tagjai 1 arany, 3 ezüst és 1 bronzéremmel zárták a kontinensbajnokságot.