OTDK a főiskolán

Az Eszterházy Károly Főiskola idén az Országos Tudományos Diákköri Konferencia művészeti és művészettudományi, kémia és vegyipari, valamint pedagógiai, pszichológiai, andragógiai és könyvtártudományi szekciójának versenyét is megszervezte. A programon közel kilencszáz hallgató mutatta be tudományos és művészeti eredményeit.

Idén április 2-a és 6-a között egyedülálló teljesítményt nyújtott az Eszterházy Károly Főiskola azzal, hogy a XXXI. Országos Tudományos Diákköri konferencia három szekciójának versenyét is megszervezte. -mondta Dr. Verók Attila, a Tanárképzési és Tudástechnológiai Kar dékánhelyettese. A művészeti témakörökben induló négyszáz diákon kívül a kémia és vegyipari, valamint a pedagógiai, pszichológiai, andragógiai és könyvtártudományi szekcióban összesen ötszáz diák mérte össze tudását, ami rekord számú versenyző az eddigi konferenciákhoz képest.
A konferencia célja az, hogy a tehetséges egyetemisták és főiskolások tudományos és művészeti eredményeiket bemutathassák, és a találkozón szakmai, baráti kapcsolatok is szülessenek. A versenyre közel húsz oktatási intézményből érkeztek hallgatók.
A kétévente megrendezett Országos Tudományos Diákköri konferencia idén már a 31. alkalommal várta a tehetséges hallgatókat, a verseny az ország tíz egyetemén összesen tizenhat szekcióban zajlott.