Kásler: április 21-én összefog a nemzet

Másodfokon is pert nyert az OTP-vel szemben, mégsem tartja a pereskedést a devizahitelből kivezető útnak Kásler Árpád, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének alapítója és elnöke. Ügye most Luxemburgban van, évekig elhúzódhat. Kásler szerint a megoldás a történelmi alkotmány jogfolytonosságának helyreállítása lenne, így megnyílna a lehetőség – ahogy fogalmaz – a jogtalanul ránk erőltetett szerződések felülvizsgálatára.

Országjáró körúton van Kásler Árpád, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének vezetője. Egerben egy sorozat foglalkozik a devizahitelekkel, ezt a Devizaadósok Eger és Környéke Önsegítő Szervezete koordinálja.
Kásler Árpád szerint a devizahitelekkel megfontoltan és szervezetten kifosztották az embereket. A Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetét 2009-ben jegyeztette be, hogy közösen léphessenek fel a devizahitelesek érdekében. Kásler Árpád elmesélte, hogyan járta végig a hivatalokat, amelyek egytől egyig megállapították saját illetékességük hiányát. Több év pereskedés után nyert az OTP-vel szemben, ügye azóta Luxemburgban van. Évekig eltart, míg ítélet születik.
Azt mondja: a devizahitel 3,5-4 millió magyar állampolgárt érint: adóst, adóstársat, családjukat. Több ezer ember öngyilkos lett, bűnösnek érzik magukat a devizahitelesek, pedig nem kellene – állítja Kásler. Amíg Amerikában létezik a magáncsőd intézménye, nálunk nem adnak esélyt az újrakezdésre.
Arra is felhívta a figyelmet: április 21-én összefog a nemzet. Pártoktól független demonstrációt tartanak a jogtalan banki követelések eltörléséért, a történelmi alkotmány jogfolytonosságának visszaállításáért.