Női OB I: ZF-Eger – BVSC 13-6

A női vízilabda OB I-ben is a végéhez közeledik az alapszakasz küzdelemsorozata. A bajnoki címvédő ZF-Eger együttese az utolsó rangadón a tavalyi döntős ellenfelet, a BVSC gárdáját fogadta a Bitskey uszodában. 13-6-ra nyertek az egri lányok.

Az előző fordulóban első bajnoki pontjait hullajtotta el az egri csapat a Szentes ellenében. Nem hiába nyilatkozta korábban Kelemen Attila, az egriek vezetőedzője, hogy a mai magyar mezőnyben ők a legveszélyesebbek az Egerre. 7-7-es döntetlent játszottak a csapatok. Ezután következett a tavalyi döntős, BVSC elleni találkozó.
Az első negyedben még a vendégek vezettek 2-1-re Illés Anna és Illés Henrietta góljaival, de ez a rövidzárlat csak egy negyedig tartott az egrieknél. Utána játékba lendült a hazai gárda. Ezt jelezte a második és harmadik negyedben lőtt összesítésben 10 gól is, miközben Petrovics Mátyás csapata csak kétszer vette be Gangl kapuját. Antal és Keszthelyi lőgyakorlatát Szilágyi Réka és a tréner a harmadik negyed végéig bírta, ekkor jött Doroszlai Vanda, aki Keszthelyi büntetőjébe is belenyúlt és még több jó védése is volt. Így sem tudtak a fővárosiak szépíteni, végül kiütéses egri siker született, 13-6-ra nyertek Pócsiék.
Szombaton Eger – Szeged, illetve még hátra van a korábban elhalasztott utánpótlás válogatott elleni mérkőzés. Az elődöntőben pedig majd ismét a BVSC következik.