Kazár az első

Egy év szünet után ismét Egerben indult a hazai, sorrendben 47. rali országos bajnokság, ami egyben szlovák idénynyitó is volt. A tíz gyorsaságit, köztük éjszakai szakaszt is tartalmazó versenyt a tavalyi címvédő, Kazár Miklós nyerte.

A szabályok értelmében ismét beszámítják a WRC-k eredményeit a bajnokságban. A Kazár-Szőke kettős és csapatuk – élve a lehetőséggel – egy 2006-os fejlesztésű Citroën Xsara WRC-vel indult. Korábban ezzel az autóval Sebastian Loeb és Petter Solberg világbajnoki futamokon vett részt. A tíz gyorsaságiból nyolcat nyertek Kazárék. Vasárnapra majdnem egy perc előnyt gyűjtöttek össze az üldözőkkel szemben, így ők gurulhattak be elsőként az egri célba.
Négy WRC indult Egerben, az abszolút második helyet mégis egy S2000-es Škoda Fabia, vagyis Herczig Norbert és Bacigal Igor szerezte meg. Az első mellett a szombat éjszakai, Terpes-Sirok közötti 28 km-es futamot is ők nyerték.
Harmadik helyre a szlovák és magyar bajnokságban egyaránt érdekelt, idén szintén technikát váltó Jaroslav és Erik Melichárek, illetve Citroën C4 WRC-jük futott be. A hetedik, egerszalóki gyorsaságin csak a 14. időt autózták, így lecsúsztak a második helyről. Szlovák értékelésben viszont ők az elsők.
A magyar és a szlovák rali Országos Bajnokság mezőnye mellett, a historic, a rali kettő és a rali túra bajnokságnak is ez volt a szezonnyitó versenye. Több mint 180 autó állt rajthoz. Folytatás május 10-én, Miskolcon.