Harminc hajléktalan kaphat esélyt újra a munkaerőpiacon az Egri Norma Alapítvány segítségével. Január közepe óta heti kétszer járnak képzésre, a jó idő közeledtével pedig terepmunkát is végeznek majd. A részt vevőket a Városgondozás és egy környékbeli szőlész-borász is segíti az elhelyezkedésben.

Hónapok óta, heti két alkalommal járnak foglalkozásra a programban részt vevő hajléktalanok. Az Egri Norma Alapítvány a Karitásszal közösen választotta ki a harminc legalkalmasabb jelentkezőt. A programmal a munkaerőpiacra próbálják visszavezetni a régóta nélkülözőket.
A többség leginkább az önismereti játékokat kedveli. A képzés sikeréhez emellett hozzájárul az is, hogy minden alkalommal ebéd, élelmiszercsomag és ruha jár a megjelenteknek.
A munkáltatók elvárásaival is szembesülhetnek a résztvevők. A Városgondozás Eger Kft. és egy környékbeli szőlész-borász is csatlakozott a programhoz. A képzés végén a legalkalmasabbaknak munkát ajánlanak.
A jó idő közeledtével terepmunkát is végeznek majd. Kerítésfestés, takarítás egészíti ki az elméletet. A foglalkozások április végéig segítik a visszatalálást a tevékeny hétköznapokba. A végső cél mégis a későbbi munkába állás.