Csőtörés – ezer köbméter víz folyt el

Egy 250 milliméteres cső sérült meg, ezért nem volt víz tegnap este és éjjel a Malomárok utca egy részén. Állt a víz az úton és a két iskola között is. Hogy ne maradjanak víz nélkül, a vízmű latos kocsival vitt vizet a környéken élőknek.

Fél nyolc körül tört el a vezeték a Malomárok utca elején. Közel ezer köbméter víz folyt el. Ez annyi, mintha egy tízszer tízes medencében tíz méter magasan állna a víz.  A csatornák lassan vezették le a vizet, a Balassi iskola előtt és mellett egy tó alakult ki.
A vízmű szakemberei szerint a város nagy részén, a Hajdúhegyen, a Szalaparton és a Felsővárosban érezni lehetett a nyomáscsökkenést. Elzárták a vizet a Malomárok utca Malom úttól patakig tartó szakaszán. Négy tízemeletes, több négyemeletes épületben, valamint a környéken lévő iskolában nem volt víz.
A vízmű szakemberei egész éjjel dolgoztak. Addig megnyitották a tűzcsapokat, és lajtos kocsikat vittek a helyszínre, hogy ne maradjanak víz nélkül a környéken élők. A hibát hajnal négyre kijavították.