Gondos István: Az MSZP vizet prédikál

Ha a szocialisták az alapvető élelmiszerek áfáját szeretnék csökkenteni, miért nem tették meg kormányzati szerepben? – teszi fel a kérdést Gondos István, a megyei közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője az MSZP sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva. Szerinte az MSZP még mindig a bankok és a külföldi kézben lévő közüzemi cégek oldalán áll, így nem lehet komolyan venni, hogy most a magyar emberek érdekeit akarják képviselni. Az áfacsökkentés a költségvetést terhelné, miközben azt eléggé terheli a felhalmozott 1400 milliárdos adósságszolgálat is.

Dr. Gondos István, a megyei közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője a következő reagálást juttatta el szerkesztőségünkhöz:

“Ha Sós Tamás és Tóbiás József szerint a szocialisták több éve küzdenek az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése érdekében, akkor kormányzati szerepben vajon miért nem tették meg? Sőt, Sós Tamás is megszavazta, amikor a szocialista kormány az élelmiszerek áfáját megemelte. Az MSZP folyamatosan bankok és az általuk külföldi kézbe adott közüzemi cégek oldalán áll, miért vennénk komolyan, hogy most a magyar emberek érdekeit akarják képviselni? Világos a különbség, hogy a most zajló rezsicsökkentés a multicégek extraprofitját hagyja a magyar családok kasszájában, míg az MSZP áfacsökkentő ötlete alapján mindez a költségvetésből hiányozna. Éppen eléggé terheli a költségvetést a szocialisták által felhalmozott 1400 milliárd forint adósságszolgálat, amit Magyarországnak ebben az évben kell teljesítenie”

Dr. Gondos István
frakcióvezető
Heves Megyei Közgyűlés
FIDESZ-KDNP frakció