Biztonsággal – kék lámpával

A Biztonsággal kék lámpával rendőr szakmai és közlekedési verseny megyei döntőjét rendezte meg a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A vetélkedővel azt szeretnék elérni, hogy a rendőrök egyre felkészültebbek legyenek, így megelőzzék a rendőri baleseteket – mondják a szervezők Az autós ügyességi versenyt a füzesabonyi kapitányságtól Zbiskó Péter, a motorost a megyei kapitányság forgalom-ellenőrző alosztályának munkatársa, Barta Richárd, a karos forgalomirányítók versenyét a gyöngyösi kapitányságtól Fodor Ferenc nyerte.

Az autósok és a gyalogosok is meglepődtek a Rákóczi út és a Cifrakapu kereszteződésénél. Lámpa helyett ugyanis rendőr irányította a forgalmat. A bírák többek között azt nézték, hogy a versenyző rendőr hogyan veszi fel a forgalom ritmusát, mennyire szabályosak a karjelzései, hogyan használja a sípot, és hogyan lép fel a szabálytalankodókkal szemben.
A Biztonsággal kék lámpával verseny többi része a rutinpályán zajlott. A motoros rendőröknek 9 ügyességi feladatot kellett teljesíteniük, ezek között volt ördögketrec, lengőkapu, át kellett hajtaniuk rázópallón. Az autósok ügyességi versenye hasonló feladatokból állt. A Biztonsággal kék lámpával versenyt a megye rendőreinek, a közterületen szolgálatot ellátóknak szervezték. A kapitányságok, az autópálya alosztály és a forgalom-ellenőrző alosztály dolgozói indultak. A vetélkedővel azt szeretnék elérni, hogy a rendőrök egyre felkészültebbek legyenek, így megelőzzék a rendőri baleseteket. Szakmai ismeretekből és a KRESZ-tudásukról is számot kellett adniuk a versenyző rendőröknek. Az országos versenyt április végén rendezik meg.