Aláírásokat gyűjt a rezsi- és az áfacsökkentés mellett az MSZP

Aláírásgyűjtésbe kezd az MSZP is – jelentette be Tóbiás József, a párt frakcióigazgatója. A szocialisták támogatják a rezsicsökkentést, emellett helyesnek látnák, ha az alapvető élelmiszerek áfáját öt százalékosra mérsékelnék. Az aláírásokkal a már benyújtott törvényjavaslatukat kívánják támogatni, azt, hogy az országgyűlés tárgyalja és fogadja el a javaslatot.

Az Orbán-kormány politikája megbukott , a magyar nép változásban érdekelt, a társadalom többsége elutasítja a kormányt – jelentette ki Sós Tamás szocialista országgyűlési képviselő. Azt mondja: a megyében a sikerpropaganda ellenére is tapasztalni a visszaesést.
Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója szerint az elmúlt három év alatt a kormány elvette a társadalom többségének életesélyeit. Tóbiás elhibázottnak tartja az egykulcsos adót, látható, hogy nem nő a fogyasztás.
Joggal állítható, hogy mind a társadalompolitikájában, mind a gazdaságpolitikájában megbukott a jelenlegi kabinet. 2012-ben 2,1 százalékos költségvetési hiányra büszke a jelenlegi kormány, azt hirdeti a közpénzen, plakátokon. Egy dolgot elfelejtett, hogy ezt a magyar társadalomnak kell megköszönnie – mondja Tóbiás József.
A Fidesz kampánykormányzást végez, ennek egyik alapja a rezsicsökkentés – állítja a szocialista politikus. Tóbiás azt mondta: az MSZP támogatja a rezsicsökkentést, az elosztás módjával nem értenek egyet.
Minden olyan javaslatot támogatnak, ami akár egy forintot is visszaad az embereknek – mondta – de úgy véli: az elosztásnak szolidárisnak és igazságosnak kell lennie.
Az MSZP több éve küzd azért, hogy az alapvető élelmiszerek áfája 22%-kal csökkenjen. Tóbiás szerint ezzel egy átlagos család a rezsicsökkentés négyszeresét tudná megtakarítani. Aláírásgyűjtést kezdenek a rezsicsökkentés és az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése mellett.