Vidék Kaland

Vidéki gazdák életét ismerhetik meg azok a nagyvárosi fiatalok, akik jelentkeznek a Vidék Kaland programra. Tavaly negyven városi fiatal töltött munkával egy hetet vidéken. A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségéhez április 19-ig lehet még jelentkezni.

Metszett és kapált is egy ostorosi szőlészetben ez a két fővárosi fiatal. Tavaly nyáron ők is részt vettek a Vidék Kalandon, melynek lényege, hogy a nagyvárosi fiatalok is megismerjék a mezőgazdaságból élő vidéki gazdák munkáját. 2012-ben 33-an tölthettek el egy hetet munkával különböző gazdaságokban. A programot idén is meghirdeti a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége.
A programban részt vevő gazdák vállalják, hogy biztosítják a vendégek szállását és étkezését is. A Benedek család már három éve vonja be az érdeklődő fiatalokat a családi gyümölcsös gondozásába és idén ismét várnak látogatókat.
A kalandoroktól egyetlen elvárása van a szervezőknek. Blogolva, fotókkal osszák meg kétkezi munkával szerzett tapasztalataikat. Idén 40 fiatalt várnak a nagyvárosokból.