MSZP: Biztonságot mindenkinek!

A lakosság biztonságáról, a rendvédelmi szerveknél dolgozókról szól az MSZP Biztonságot mindenkinek programja. Többek között új előmeneteli és illetményrendszert terveznek a rendőröknek, több támogatást a polgárőröknek, erkölcsi kárpótlást a szolgálati nyugdíjasoknak. Harangozó Tamás, a szocialisták frakcióvezető-helyettese emberekhez közeli rendőrségről beszélt, és arról: kormányra kerülésük után betartatják mindenkivel a társadalmi együttélés szabályait.

Tizenkilenc szakmacsoportban készültek tanulmányok, olyanok, amelyek megalapozhatják a demokratikus baloldal együttműködését, a tanulmány alapja lehet a választási programnak is – mondta a sajtótájékoztatón Korózs Lajos.
Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese a Biztonságot mindenkinek programot mutatta be. Úgy fogalmazott: a közbiztonság az egyik legalapvetőbb közszolgáltatás. Ha kormányra kerülnek, betartatják mindenkivel a társadalmi együttélés szabályait; senkinek nincs joga, hogy másokat félelemben tartson – fogalmazott a politikus. A szocialisták azt szeretnék, ha minden ember számíthatna a rendőrségre. A programjukban az áll: minden 1500 emberre jutna egy-egy olyan rendőr, aki ismeri a körzetét, és felel érte. A rendőrségnél új előmeneteli és illetményrendszert vezetnének be. Arra készülnek, hogy a szolgálati nyugdíjasokat erkölcsileg kárpótolják, visszaállítanák a nyugdíjas státuszukat, a 16%-os levonást pedig megszüntetnék.
A polgárőröknek nagyobb támogatást terveztek a programban, megszüntetnék az őket sújtó gépjárműadót is. A frakcióvezető-helyettes szerint káros és rossz irány a tűzoltók és a polgári védelem összevonása. A bv. állományról annyit mondott Harangozó: első lépésben a többi rendvédelmi szervnél dolgozókéhoz hasonló mértékűre emelnék a fizetésüket.