Férfi OB I.: ZF-Eger – Szeged 11-8

A férfi vízilabda OB I-ben az eddig veretlen és listavezető Szegedet fogadta a második helyen álló ZF-Eger együttese. A rangadót három góllal a házigazda egriek nyerték, így ha az alapszakasz végén pontegyenlőség áll fenn a két csapat között, a ZF-Eger mindenképpen megelőzi a Szegedet. A szerdai játéknap a Főiskolának is fontos három pontot hozott. Az EKF az esélyesebb BVSC-t győzte le 7-6-ra.

Sokan a bajnokságban még veretlen, a Bajnokok Ligájában egyedül állva maradt csapatot, a Szegedet tartották a mérkőzés esélyesének. Az egriek természetesen a Szeged veretlenségi sorozatának megtörésére gondoltak, annál is inkább mert a rájátszás előtt egy rangadón diadalmaskodni felér akár két győzelemmel is. Így is indult a meccs, a félidőben 5-3-as egri vezetést könyvelhettek el a nézők, majd a harmadik negyedben 7-3, 8-4, 9-5-re is vezettek már a hazaiak. Vincze Balázs menet közben még kapust is cserélt, nem is egyszer. A végjáték szoros lett, a szegediek megpróbálták többször is legalább két gólra csökkenteni hátrányukat. 10-8- után 30 másodperccel a vége előtt Bátori azonban belőtte a 11. egri gólt, amivel meglett a kívánt háromgólos egri győzelem.
A Szeged ezzel elveszítette a bajnoki veretlenségét.
A hazaiaknál Mezei Tamás egyre jobb formában van, a Szeged ellen is két gólt szerzett.
A bajnokságban az Egernek még két nehezebb mérkőzése van hátra, egyaránt idegenben a Honvéd, illetve a Vasas ellen. A Szegednek ezzel szemben három alsóházi csapat következik. Az alapszakasz elsősége így még nem dőlt el.