Szervezetfejlesztési konferencia

Szakmai konferenciasorozatot indított a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, hogy a kormány közigazgatásban tervezett szervezetfejlesztési programját ismertesse. Az országos rendezvénysorozat harmadik állomása Egerben volt, ahol az önkormányzatok képviselői kaphattak tájékoztatást a pályázati forrásokról, amelyek a szervezetek működésének hatékonyabbá tételét segítik elő.

Minden állami intézmény alapvető törekvése, hogy az adófizetők forintjait hatékonyan és hasznosan használja fel. A kormány a hatékony, megbízható, polgár-barát és szolgáltató közigazgatás megteremtése érdekében 2010 tavaszán hozzálátott a magyar állam újjászervezéséhez. Ezt szolgálja a járási hivatalok kialakítása mellett a Magyary Zoltán Közigazgatás – fejlesztési Program is, amely a közigazgatás belső fejlesztését, a hatékonyságának növelését segítheti elő -hangsúlyozta dr. Répássy Róbert államtitkár az egri konferencián. Hozzátette: a központi közigazgatási intézmények és az önkormányzatok közel 4 milliárd forint keretösszegre pályázhatnak, hogy a működésükben rejlő tartalékokat feltárják.
A konferencia résztvevői azokat a lehetőségeket-pl. pályázati forrásokat- ismerhették meg, amelyek az önkormányzati szervezetfejlesztés terén rendelkezésre állnak.
Habis László polgármester reményét fejezte ki, hogy a szervezetfejlesztési pályázati lehetőségek tovább erősítik a polgárbarát, empatikus közigazgatás megteremtését Egerben is.