OMDK az egri főiskolán

Az Eszterházy Károly Főiskola ad otthont az idei, április 2-a és 4-e között megrendezett VI. Országos Művészeti Diákköri Konferenciának A versenyre kilenc magyarországi és egy határon túli város intézményeiből közel négyszáz hallgatót várnak. A háromnapos rendezvényre a hallgatók képzőművészeti alkotásokkal, színházi, zenei előadásokkal, és tudományos munkákkal készültek. A programot a XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencia részeként szervezik meg.

Hatodik alkalommal kapnak teret a művészetek iránt vonzódó diákok, hogy a kétévente megrendezett országos tudományos diákköri konferencián is megmutathassák magukat. Az Országos Művészeti Diákköri Konferenciát ezúttal az Eszterházy Károly Főiskola Vizuális Művészeti Tanszéke Szervezi. A versenyen a művészet iránt érdeklődő hallgatók harminckét szekcióban mérik össze tehetségüket, tudásukat, kiállítások, zenei bemutatók, tudományos előadások formájában.
Emellett képzőművészeti alkotásokkal, fotókkal is versenyeznek a hallgatók, melyeket többek között a Kepes Intézetben, a Vitkovics-házban és a Zsinagóga Galériában állítanak ki.
Az Országos Művészeti Diákköri Konferenciára közel négyszáz tehetséges hallgatót várnak a szervezők.