A télies időjárást értékelték

Nem alakult ki krízishelyzet az elmúlt időszak rendkívüli időjárása miatt Heves megyében-jelentette be Horváth László, a Heves Megyei Védelmi Bizottság elnöke és Csontos Ambrus dandártábornok, a Heves Megyei Katasztrófavédelem Igazgatója sajtótájékoztatón. Havazásra már nem kell számítani, heves esőzésekre azonban igen. Az előrejelzések szerint a Tarna, Tarnóca, Zagyva, Rédei és Szuha patak mentén alakulhat ki az ünnepek alatt ár- és belvíz.

Heves megyében nem volt rendkívüli hó-helyzet, az elmúlt napokban mindössze 10-15 centiméteres hó esett. A megyében nem volt járhatatlan út, egyetlen gépjármű sem akadt el az utakon -mondta el Csontos Ambrus dandártábornok, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. A tűzoltóknak március 15. óta 24 alkalommal kellett kivonulniuk, főként árokba csúszott autókat és keresztbefordult kamionokat kellett menteni. Személyi sérülés, komolyabb baleset nem történt. Hozzátette: a húsvéti ünnepek alatt havazásra már nem kell számítani, nagy mennyiségű csapadékra azonban igen, emiatt méterekkel megemelkedhet a vízszint a Tarna és a Zagyva vízgyűjtő területén.
Pelyhe Gábor, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője a március 25-én a szlovén határon elrendelt kamionstopról beszélt. A korlátozás miatt 95 Szlovéniába tartó kamiont tereltek be parkolókba az M3-as autópálya mentén. A kamionstop feloldását követően, március 26-án délután egy óra alatt útjukra bocsátották a járműveket. Az intézkedés során sem bűncselekmény, sem baleset nem történt-tájékoztatott a rendőralezredes.