Változik a forgalmi rend

Március 29-étől egy forgalmi sávot megnyitnak a Zalár utca Árva köz és Maczky Valér utca közötti szakaszán. A járművek az Árva köz felől haladhatnak a Markhot híd irányába. Ezzel egy időben a Maczky Valér utcát ismét visszakapják a gyalogosok, visszaáll a régi forgalmi rend. Április 2-ától új forgalmi rend lép életbe a Zalár utca Tábornok ház mögötti szakaszán. A Zalár utca Maczky Valér utca és a Markhot híd közötti szakaszát egyirányúsítják a a Markhot híd irányába.

Jelentős projektelem megvalósítása kezdődött el 2013. év elején a Belvárosi funkcióbővítő rehabilitáció keretén belül, a Zalár utca teljes rekonstrukciója. A rekonstrukció tartalmazza a teljes útpályaszerkezet átépítését, gyalogjárda megépítését, a kapcsolódó közműkiváltások megvalósítását, a patak támfal mellett lévő új fasor telepítését és az utcabútorok kihelyezését. A beruházás lebonyolításához a megrendelő és a kivitelező közös ütemtervet készített, mely alapján I. ütemben a Zalár utca, Árva köz és Maczky Valér utca közötti, több mint 150,0 m hosszú szakaszának kivitelezési munkálata kezdődött el. A kivitelezést végző cég az elfogadott ütemterv alapján haladt a beruházással, s ezen a szakaszon elkészültek a közműkiváltások, megépült az útpályaszerkezet betonalapja és 1 réteg aszfalt terítése is megtörtént. A kivitelező a végleges un. kopó aszfaltréteget csak a beruházási munkák legvégén, a nyári hónapok során fogja a teljes Zalár utcára egyszerre leteríteni. Az I. ütem befejezésével és a II. ütem elkezdésével ismét jelentős forgalmi rend változásra számíthatnak a gyalogosok és a gépjárművezetők is.
 
·        2013. március 29-én délelőtt 1 forgalmi sávban újra megnyitásra kerül a Zalár utca Árva köz és Maczky Valér utca közötti szakasza. A gépjárműforgalom az Árva köz irányából haladhat a Markhot híd irányába. Ezzel egyidőben lezárásra kerül a gépjárműforgalom elől a Maczky Valér utca és a régi forgalmi rend szerint ezt az utcát csak a gyalogosok használhatják a Posta gazdasági bejárat és a Széchenyi utca közötti szakaszon.
·        2013. április 2-tól új forgalmi rend lép életbe a Zalár utca Tábornok ház mögötti szakaszán. Ezen a területen folytatódik tovább a Zalár utca rekonstrukciójának II. ütemű kivitelezési munkálata, ezért a Zalár utca Maczky Valér utca és Markhot híd közötti szakasza egyirányúsításra kerül a Markhot híd irányába. A munkaterületen közműkiváltásokkal és csapadékcsatorna építéssel kezd a kivitelező, mely a gyalogos forgalmat is jelentősen akadályozni fogja. Ezen ütemben átépítésre kerül a Tábornok ház Zalár utca felőli részén lévő fizető parkoló is, ezért a parkolók lezárásra kerülnek.