Újabb fesztivál költözik Egerbe

A teljes zeneiparnak rendeznek konferenciát májusban Egerben, ezzel csaknem párhuzamosan egy tehetségkutató fesztivált is szerveznek – ezt Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő és Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője jelentette be. Az ÉTER fesztivál Salgótarjánból költözik át a hevesi megyeszékhelyre. Száz – kétszáz zenekart várnak a tehetségkutatóra, esténként pedig befutott zenekarok lépnek majd fel a fesztiválon.

A magyar „zenegyárosok” úgy döntöttek, hogy az első szakmai konferenciájukat Egerben tartják – jelentette be dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő. A kétnapos Music Hungary konferenciát májusban rendezik meg, a helyszín a Bolyki Pince lesz. Ezzel csaknem párhuzamosan zajlik majd egy zenei tehetségkutató verseny, az ÉTER fesztivál. Gerendai Károly szerint egy tehetségkutatónak, az ott fellépőknek jót tesz, ha minél több szakember látja őket, így szerencsés a szakmai konferencia és a tehetségkutató összekapcsolása. Arról is beszélt, hogy ilyen összejövetele, közös konferenciája nem volt még a zeneiparnak.Négyszáz embert várnak.
Egert ideális helyszínnek, szerethető városnak nevezte Gerendai Károly. Eger már volt a Magyar Kultúra városa, a Magyar Dal fővárosa, tavaly a Kaláka fesztivál, idén az ÉTER költözik ide – mondta Habis László polgármester. A város anyagilag is támogatja a rendezvényt.
Bolyki János szerint az egri borvidéknek is jó reklám lesz a rendezvény, nem csak a városnak. Jakab Jácint, az ÉTER fesztivál szervezője azt mondja: szeretnének az ország legnagyobb és legjobb könnyűzenei tehetségkutatójává válni. Három helyszínen zajlik majd a verseny: a Körcsarnokban és egy érsekkerti szórakozóhelyen, a keményebb műfajt képviselők pedig a Gödörben lépnek fel. A szervezők száz – kétszáz zenekarra számítanak. A zenekarok április 26-áig jelentkezhetnek határon belülről és túlról. A tehetségkutató fesztivál három napján minden este befutott, neves zenekarok lépnek fel.