Rendeletmódosítások, támogatások

Bővül a térfigyelő rendszer, átalakítják a kulturális és idegenforgalmi feladatellátást, sportfeladatok, tömegközlekedés támogatásáról is döntött a közgyűlés. 3 hónapos próbaidőre engedélyezte a testület bolhapiac tartását, a későbbiekben pályázaton választják ki az üzemeltetőt.

Módosították a vagyonrendeletet, egyebek mellett azért, hogy hitellel is lehessen önkormányzati ingatlant vásárolni. A temetési segély 228 ezer forintra emelkedik, s a közgyógyellátás kereteit is bővítették.
A meglévő 13 mellett 8 újabb térfigyelő kamera, köztük mobil kamerák is működnek majd a városban a testület döntése szerint.
A Városgondozás Kft. intenzíven fejleszt, 250 milliós értékben, ezt is tartalmazza a közgyűlésen elfogadott üzleti terv.
Az Agria Humán Kft. 420 csökkent munkaképességű munkavállalót foglalkoztat, idén 30 milliós önkormányzati segítséggel működhetnek üzleti tervük szerint.
A kulturális-idegenforgalmi feladatok ellátásáról a tavaly elfogadott kulturális koncepció alapján döntöttek. A profiltisztítás mellett a folyamatban, illetve fenntartás alatt lévő pályázatok, valamint az egyes eszközök, feladatok átadásáról is döntöttek.
Sportcélú támogatásokra 71 millió forint jut, ezen felül 10 millió úszásoktatásra.
A helyi közlekedés veszteségeit megtéríti az önkormányzat, 50 milliót kap az Agria Volán.
3 hónapos próbaidőre engedélyezik bolhapiac tartását, a Balassi Iskola udvarán. Az üzemeltetőt pályázaton választják ki.
Sürgősséggel döntöttek arról, hogy támogatja a város az Eger Rallye megrendezését.
Az Északi sporttelepen kialakítandó jégpálya egy pályázati együttműködéssel valósulhat meg, a testület támogatja ezt.
A képviselők elfogadták a Fenntartható Energia Akciótervet.
A közgyűlésen bemutatták a város új honlapjának tervét. Rázsi Botond alpolgármester ennek kapcsán elmondta: a város fő kommunikációs eszköze az eger.hu oldalon helyet kapó portál, mely hamarosan elérhető lesz a nagyközönség számára is.
A képviselők tájékoztatót hallhattak az Ifjúsági Kerekasztal és az IFI mozi működéséről.

MEGOSZTÁS
Előző cikkElőadás a börtönben
Következő cikkCyber Cyrano