Előadás a börtönben

Telefon, elrejtve a cipőbe, a vödörbe vagy a halkonzervbe – ez az egyik visszatérő motívuma a börtönben készülő előadásnak. A Pinceszínház több éve foglalkozik rendszeresen az egri börtönben élőkkel, most egy dunaújvárosi fesztiválra készülnek.

Egy dunaújvárosi fesztiválra készülnek a fogvatartottak egy dunaújvárosi fesztiválra. Néhány hónappal ezelőtt castingon választották ki a szereplőket. Azóta elkészült a darab, és javában próbálnak. Az Egri Pinceszínház évek óta jár be a börtönbe, szerveztek már Ki mit tud?-ot, rendszeresen játszottak szituációs gyakorlatokat, improvizáltak.
Az író, Szőke Andrea elsősorban a sajtóban megjelent, külföldi börtönökről szóló hírekkel dolgozott. Ezekből álltak össze a jelenetek. Szó van a világ legkisebb, kétszemélyes börtönéről, könyvtárról, szerepel az előadásban börtönből hazatérő férj, fegyőr, bíró. Az egyik visszatérő motívum a telefon. Az előadás több jelenetét Barácsok közt telefonregénynek nevezik. A mobilt rejtetik cipőbe, halkonzervbe, vödörbe – persze szigorúan csak a színpadon.
A rabok színkörére még sok munka vár. Ha beválogatják az előadást, májusban mutatják be Dunaújvárosban.