Változó reklámrendelet

A járási hivatalok létrejötte után változtak a reklámozás feltételei Egerben is. Erről és a változó építési törvényről valamint a reklámrendeletről tájékoztatták a vállalkozókat az Iparkamarában az önkormányzat szakemberei.

Egri vállalkozókat vártak az Iparkamarába, az aktuális hirdetési feltételekről tartott tájékoztatóra. A járási rendszer kialakulásával megváltozott a reklámozás engedélyeztetésének folyamata. Idén pedig az új építési törvény és a város reklámrendelete is módosult. Az önkormányzat szakemberei a jogszabályi és hatósági változásokról tájékoztatták az érdeklődő egri vállalkozókat.
Elhangzott: idén már kötelező az elektronikus ügyintézés a reklámozás engedélyeztetésekor, ennek tizenöt nap lehet a lefutási ideje. Cserged Csaba elmondta: az önkormányzat törekvése, hogy egységesek legyenek a belvárosi üzletek megállító táblái is. Ezeket eddig nem engedélyezte a reklámrendelet, most egységes formában ezeket is használhatnák az üzlet tulajdonosok. Elhangzott még: mind új reklámberendezés elhelyezésével mind új reklámarculat kialakításával kapcsolatban a Városüzemeltetési Irodához fordulhatnak a vállalkozók.