Köszöntötték Szabó Attilát, a Kossuth-díjas Csík Zenekar egri tagját

Kossuth-díjat kapott a Csík zenekar, melynek tagja az egri Szabó Attila. Az előadóművészt a Városházán köszöntötték a város, a megye vezetői, barátok és tisztelők.

Az egri közönség számos alkalommal láthatta már a Csík Zenekar koncertjeit, legutóbb a Gárdonyi Géza Színházban egy sikeres jótékonysági programon.
A zenekar egri tagját, Szabó Attilát a rangos díj elnyerése kapcsán szervezett ünnepségen Herczeg Flóra énekkel, egy egri ötödikes, Nagy Patrik Sixtus verssel köszöntötte.
Habis László polgármester beszédében úgy fogalmazott: a díj azért is fontos, mert rangot adott a műfajnak, s bebizonyította, hogy a hagyományőrzés, a tehetség és a szorgalom elismerést vívhat ki. Hozzátette: Szabó Attila egy olyan egyéniség, aki büszke arra, hogy Egerben él.
Horváth László kormánymegbízott régi barátja Szabó Attilának, közös emlékeket idézett fel köszöntőjében. Mint mondta: ez a díj azért került jó helyre, mert nem szorul magyarázatra, hogy miért kapta a Csík Zenekar.
Szabó Attila úgy fogalmazott: nagyon fontos, hogy a helyi közösség szeretetét, megbecsülését is érezheti. Rázsi Botond alpolgármester a zene fontosságáról, lelket építő, gyógyító szerepéről szólt.
Az ünnepségen egy tehetséges fiatal zenekar, a Hungariddim is színpadra lépett.